Hvordan brander man en motorvej som grøn?

Læserbrev: I Enhedslisten Sønderborg havde vi hænderne højt hævet over hovedet i begejstring, da vi hørte den brede tilslutning til ”grøn vækst” og ”grøn omstilling” blandt de andre byrådskandidater, da Sønderborg Vækstråd holdt sæsonens første vælgermøde.

Begejstringen bør dog ret hurtigt afløses af nogle tanker om, hvordan vi egentlig får omverdenen overbevist om, at Sønderborg Kommune skulle være spydspids i den grønne omstilling?

Da Dansk Industri dette efterår sammenlignede landets kommuner, endte vi nede som nummer 48 på punktet ”Grøn Udvikling”. Og da Danmarks Naturfredningsforening tidligere på året sammenlignede naturens tilstand, pølede vi rundt helt ned som nummer 83 ud af 98 kommuner.

Til gengæld har Sønderborg Kommune gjort en stor indsats for at tiltrække forurenende krydstogtskibe, mere motorvej og for at udvide lufthavnen med turistflyvninger til fjerne steder. De initiativer er dog ikke rigtig grønne – faktisk er de kulsorte.

I Enhedslisten Sønderborg er vi bekymrede for, om andre mennesker vil tro på at motorvejen og lufthavnen og alt det skulle være særlig grønt. Men faktisk er vi endnu mere bekymrede for, at vores klima og lokale natur kommer til at lide under det, hvis vi bare bruger de næste fire år på at brande os som ”grønne” i stedet for ægte at prioritere naturen og klimaet i de valg, vi skal træffe.

Enhedslisten Sønderborgs læserbrev i Jyske Vestkysten torsdag den 28. september 2021

Link til artiklen: Klik her