Kommunalvalg 2021

Kontakt Tenna (tlf. 21 68 22 31 e-mail [email protected]), hvis du kunne tænke dig at hjælpe med stort eller småt op til kommunalvalget?

Vores spidskandidater til kommunalvalget 16. november 2021:

Asger Romme Andersen: er 39 år, og er født og opvokset i Broballe på Nordals. Efter studentereksamen på Statsskolen og titlen som årets spiller på Broballe IF’s serie 6-hold i 2001, tog Asger ud for at erobre verden. Efter ophold på Århus Idrætshøjskole, Egmont Højskole, en uddannelse i Historie, Japansk og Kulturstudier tog han til Japan og Berlin. Han valgte til sidst sit Als sammen med sin hustru og to børn og en konsulent-stilling i Psykiatri & Handicap. Asger har lang partipolitisk erfaring og har været medlem af Enhedslisten i 10 år. Han vil i byrådet arbejde for, at Sønderborg Kommune skal være et trygt sted at bo, hvis man bliver syg eller har et handicap. Det er vigtigt at vores offentlige
institutioner, vores offentlige rum og vores arbejdspladser bliver indrettet efter
menneskers udfordringer, så ansvaret ikke overlades til den udsatte borger. Det er
vigtigt, at folk ikke skal slås for deres rettigheder, når de har brug for hjælp fra det
offentlige. Fællesskabet skal træde til, når folk pga. sygdom eller handicap har brug for
hjælp. På den måde kan vi sikre, at mennesker kan deltage på lige vilkår i samfundet.
Og vi kan sikre, at alle kan være trygge ved, at fællesskabet tager hånd om dem og
deres kære, når der er brug for det.
Vil du have fat i Asger? Kontakt: [email protected] Tlf.: 51 36 35 10

Johanna Precht: er 57 år og folkeskolelærer i Broager. Nu bor hun i Nørager, men er født
og opvokset i det tyske Rhinland. Hun kom til Danmark som helt ung og bosatte sig med sin daværende mand på Ærø, hvor hun fik to børn og uddannede sig til folkeskolelærer. I 2006 flyttede hun til Sønderborg og i 2017 blev hun dansk statsborger. Hun har været medlem af Enhedslisten i 8 år. For Johanna har det altid været vigtigt at være åben over for mennesker og verden og hun hylder mangfoldigheden. Hun rejser derfor meget, og har da også bosat sig i Nørager, bl.a. fordi det er et spændende sted at bo. Her er mange forskellige folk med forskellige kulturbaggrunde, sprog og traditioner. At Nørager er kommet på ”Ghettolisten” forstår hun slet ikke og vil gøre alt hvad hun kan for at få området af listen igen. Også i Sønderborg skal man kunne bo side om side med mennesker i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde og kulturer. Det er med til at skabe sammenhængskraft i byen, når børn med forskellig baggrund går i de samme klasser, og hvor man møder andre typer af mennesker i supermarkedet. Johanna vil i byrådet arbejde for, at byens udsatte boligområder bliver løftet, og at beboerne får mulighed for at løfte sig selv. For at dette skal lykkedes, er der brug for en alsidig flerårig indsats med særligt fokus på at renovere boliger, investere i ungdommen, skabe tryghed, og styrke de sociale indsatser. Man gør det i hvert fald slet ikke ved at rive folks boliger ned!
Vil du have fat i Johanna? Kontakt: [email protected] Tlf.: 26 34 08 15